• Merhaba arkadaşlar, Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için forumdaki değişiklikler hızla devam ediyor. İstek ve önerilerinizi Bize Ulaşın kısmından gönderebilirsiniz. Bizi bu yolda yanlız bırakmadığınız için teşekkür ederiz.

Türkiye de viski satışının en yüksek olduğu ilk 5 yer

  • Konuyu başlatan Silinen üye 2
  • Başlangıç tarihi

Silinen üye 2

Guest
Fransız alkollü içki devi Pernod Ricard Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Selçuk Tümay, şubat ayı sonlarında sorumlu olduğu bölge pazarını değerlendirdi. Türkiye’deki alkol tüketimi ise dikkat çekti.


Tümay'ın değerlendirmelerine göre Türkiye’de 55 milyon yetişkinden 11 milyonu alkollü içki tüketiyor. Kişi başı tüketim yıllık ortalama 2.5 litre düzeyinde bulunuyor.


Alkollü içki tüketiminin yüzde 57’sinin bira olduğu belirtilirken yıllık rakı tüketimi 27-28 milyon litre düzeyinde seyrediyor. Ayrıca Türkiye’de yılda 10 milyon litre viski tüketiliyor. Viskide perakende cirosu 3 milyar lirayı buluyor.


Dünya gazetesinden Vahap Munyar’ın haberine göre; Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının çıkmasından birkaç gün önce Selçuk Tümay ve şirketin Lüks Ürünler Marka Elçisi Can Akıncı ile buluştuk. Tümay, Pernod Ricard’ın dünyanın ikinci büyük alkollü içki şirketi olduğunu belirtti: “Şirketin değeri 50 milyar dolar. Cirosu 9 milyar dolar düzeyinde. Türkiye’den grubun 18 ülkedeki işlerini yönetiyorum.”


KONYA BİRİNCİ SIRADA


Akıncı, Şirketin 12 yıllık viskisiyle ilgili şu bilgiyi paylaştı:


“TAPDK kurulduğunda Türkiye’deki viski tüketimi yıllık 2 milyon litreydi. 16 yılda 10 milyon litreye çıkmış oldu. Bu viskide dünyada birinci pazarımız Çin, 2’ncisi Türkiye, 3’üncüsü ABD idi. Ülkemizde viski tüketimi 10 milyon litreye çıktı, Çin’de yüzde 5 düştü. Türkiye, 12 yıllık viskimizin en çok satıldığı ülke konumuna yükseldi.”


Akıncı, alkollü içki satışı da yapan büyük market zincirlerinden birinin verilerinden viski satışının en yüksek olduğu ilk 5 noktayı ise şöyle sıraladı: Konya, Batman, Cevahir AVM (Şişli-İstanbul), Ataşehir (İstanbul), Erzurum.


Sorumlu olduğu bölge ülkeleriyle Türkiye’yi karşılaştıran Akıncı “MENAT (Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye) bölgesinde ülkemizin ağırlığı artıyor. 2 yıl önce 12 ülke içinde payımız yüzde 35 iken bugün yüzde 65’e çıktı. Toplam hacmimizde bir miktar daralma olmasına rağmen dünyada ses getirmeye devam ediyoruz. Bir markada dünya lideriyiz. 4 önemli markamızda ise Türkiye ilk 5’te yer alıyor. Kişi başına yıllık 2.5 litrelik tüketim, ülkemizin alkolizm riskinden uzak olduğunu gösteriyor” dedi.


Türkiye’nin bir viski markası için “dünya birincisi” olması ise dikkat çekti.
 
Şu an forumumuzda
13 Kullanıcı Aktif
Konu 3,093
Cevaplar 4,795
Üyeler 1,300
Son Üye NoeVanderb
Webdebul.net; 5651 Sayılı Kanun kapsamında BTK tarafından onaylı Yer Sağlayıcı'dır.

Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur.
Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği. BURADAN bildirebilirsiniz.
Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.
Webmaster Forumu ® Güvenli Alışverişin Yeni Adresi Webdebul.net altyapı gücünü Netwebo'dan alır.
Reklam vermek için: reklam@webdebul.net
Ban sorunları için: ban@webdebul.net
Hukuksal sorunlar için: hukuk@webdebul.net
Diğer sorunlar için: bilgi@webdebul.net
Üst Alt